Közösségi szolgálat

Kedves diákok!

Naponta 4 főt tudunk fogadni. Jelentkezni a lejjebb található  linken kötelező.

Közösségi szolgálatra való jelentkezés menete

2016-tól csak az a középiskolás kaphat érettségi bizonyítványt, aki igazoltan elvégzett 50 óra önkéntes munkát. Az önkéntességnek ez a "kötelező" formája Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSz) néven működik, nem az önkéntes törvény, hanem az oktatási törvény szabályozza.
Az iskoláknak kell olyan civil szervezeteket keresnie, ahol a tanulóik letölthetik az önkéntes munkát. Természetesen, ha a diákok találtak olyan civil szervezetet, ahol szívesen lennének önkéntesek, akkor jelezniük kell az iskola felé és létrejöhet a megállapodás az iskola és a szervezet között. A szervezetek tehát nem a diákokkal szerződnek. A diákok az iskola által adott jelenléti ívet/ naplót viszik magukkal és a fogadó szervezet abban igazolja le az elvégzett önkéntes munkát, pontos dátummal, időtartammal.
Szervezetünk ilyen módon is fogad önkénteseket. Az önkénteseknek a házirendet be kell tartaniuk. Az önkéntesek tudnak segíteni az állatok ellátásában, rehabilitációjában, a különböző rendezvények lebonyolításában, megfelelő számú jelentkező esetén rendszeresen indítunk kutyaiskolai tréninget is, melyen a diákok részt vehetnek.
Várjuk tehát az iskolák jelentkezését, a letölthető megállapodás az oldal alján található.
Ha a diák olyan iskolába jár, akinek még nincs szerződése, az keresse fel az iskolában a Közösségi Szolgálat koordinátorát és jelezze, hogy az iskola kössön szerződést az állatotthonnal, mert itt szeretné letölteni a közösségi szolgálatot.

Jelenleg a következő iskolákkal van szerződésünk: