Az örökbefogadásról

Állatotthonunk számára az egyik legnagyobb segítség, ha védenceink közül fogad örökbe egyet, ezzel mentve meg két életet: akit örökbefogadott és akit a helyére fogadni tudunk.
Örökbefogadás kizárólag személyesen lehetséges, időpontfoglalással lehet bejelentkezni a Facebook oldalunkon vagy a 30/9858-309-es telefonszámunkon (nem ügyeleti telefon, inkább a délutáni órákban érhető el, többször kell hívni).
A gondozásunkba került állatokat (kutya, macska, egyéb társállatok) kizárólag állatorvosi vizsgálat után, oltás, féreghajtás, 6 hónapos kor felett ivartalanítás, kutyák és macskák esetében is chipezés után, az örökbefogadási szerződés aláírása után adjuk új gazdához. Ellátásukat, gondozásukat kizárólag adományokból fedezzük, ezért kérjük, örökbefogadáskor Ön is támogassa állatmentő tevékenységünket! A 6 hónap alatti kölyköket ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe, melyet ellenőrzünk! Akinek gondja van az ivartalanítással, az ne egyesületünknél keresse az új családtagot!
További feltételeink: láncra nem adunk örökbe állatot, az állat nem ajándék, a leendő gazda tudtával kerülhet csak a családba, fontos, hogy az együttélő családtagok mindegyike tudjon az állat érkezéséről! Állat örökbe fogadására csak személyesen van lehetőség!
Nincs is boldogabb dolog egy állatvédő számára, amikor örökbe adja egyik védencét, de nincs is annál szomorúbb, amikor visszahozzák, mert a gazdák nem készültek fel egy új jövevény fogadására! A gondozásunkban lévő állataink közül sokakat bántalmaztak, cserbenhagytak, rengetegszer csalódniuk kellett az emberben.

Kérjük, mielőtt örökbefogadás mellett dönt, a következőket gondolja végig!

Amennyiben a fent leírtakat mind képes biztosítani, úgy Ön készen áll egy új jövevény fogadására. Honlapunkon rengeteg a gazdára váró állat, ahol biztos megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet, de további állatokkal találkozhat az állatotthonban. Az örökbefogadáshoz mindenképpen szükséges az élő találkozás az állattal.

Az Állatotthon nyitvatartási - látogatási ideje:
Téli időszak (november 1. - február 28.) 13.30-15.00
Nyári időszak (március 1. - október 31.) 14.00-16.00

Az örökbefogadás menete:

Az örökbefogadás utóélete

Természetesen bármilyen kérdése van az új gazdának, szívesen válaszolunk telefonon, e-mailben vagy személyesen.
Az állatokat, tartási helyüket utólag leellenőrizzük.
Szívesen fogadunk képeket, visszajelzéseket az állat beilleszkedéséről, életéről.
Ha az állattal bármi történik, akkor kérjük a gazda visszajelzését.
A tőlünk elvitt állatokat, ha a gazda nem talált más megoldást, mindig visszafogadjuk. Ha azonban az örökbe fogadott állat a gazda hibájából kerül vissza - nem adott elég időt az állatnak a beilleszkedésre, nem tájékoztatott bennünket adott otthoni körülményekről, stb. - akkor ez a tulajdonos nem fogadhat tőlünk örökbe újabb állatot.