Közlemény a koronavírus-járvány kapcsán

 

Tisztelt Látogatóink!

A koronavírus járvánnyal kapcsolatban a legfontosabb teendője mindenkinek, hogy a járványvédelmi intézkedéseket tiszteletben tartsa, és megfelelő személyi higiéniáról gondoskodjon. Csak az induljon el otthonról, akinek feltétlenül szükséges. Ezek egyébként számos egyéb egészségügyi kockázatot is csökkentenének (az egyénre és a társadalomra nézve egyaránt).

Az örökbe fogadásról, az állatokról itt, állatotthonunk honlapján tájékozódhat mindenki. Telefonon, e-mailben és a fb oldalunkon is tudunk felvilágosítást adni.

Az állatokkal dolgozók, az állattartók számára ezek a mindennapok része kell legyen, koronavírustól függetlenül. Állatotthonunk az év minden napján nyitva tart (14-16.30 között), hiszen az állatokat minden nap el kell látni. A nyitva tartást tehát nem korlátozzuk, aki bajban lévő állatot talál, kérjük, ne hagyja cserben, hozza el hozzánk! A gazdákat azonban megkérjük, hogy ne most induljanak útnak a megunt állattal, ezen állatok bevételének megvan a megfelelő menete, melyről minden tulajdonos a honlapon tájékozódhat. A látogatóknak – mint eddig is – lehetőségük van az állatotthonból való távozás előtt az alapos kézmosásra.

A vasárnapi sétákról minden hét csütörtökjén fogunk tájékoztatást adni, hogy az adott héten megtartásra kerül-e vagy sem. Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a sétára kötelező a regisztráció! A sétákon eddig is fontos szabály volt, hogy az állatokat nem engedjük össze, ez nyilván az emberek közötti érintkezést is korlátozza. A sétán résztvevőknek a kézmosás lehetősége ugyanúgy adott, mint eddig bármikor.

A járványvédelmi szempontokat figyelembe véve a húsvét hétfőn megszokott nyuszi-simogatónk elmarad! A rendezvény zárt térben, igen magas résztvevői létszámmal szokott zajlani, így az a felelős döntés, ha idén nem rendezzük meg.

Bízunk abban, hogy látogatóink, és a sétákon résztvevő emberek mind felelős állampolgárok, vagyis aki betegség tüneteit észleli magán (láz, fejfájás, köhögés), vagy külföldről hazatért emberrel érintkezett, az nem indul útnak, nem jelenik meg közösségben.

Felelős magatartással, az előírások betartásával, pánik keltés nélkül, együtt legyőzhetjük a most felmerült nehézségeket!

Köszönjük együttműködésüket!

Az állatotthonban bevezetett plusz intézkedések: lábfertőtlenítőt helyeztünk ki még több helyen, nemcsak a karantén épületekbe, a dolgozók minden nap végén fertőtlenítik az épületek kilincseit, a bejárati kaput.

Állattartóként felelősségünk gondoskodni a körülöttünk élő állatokról, fontos, hogy akinek állata van, annak a környezetében legyen legalább két olyan segítő, akihez fordulhat esetleges megbetegedése esetén. A járványnak főleg az idős emberek a veszélyeztetettjei, sokan élnek egyedül. Kérjük, ha bárki tud a környezetében ilyen egyedül élő emberről, ajánlja fel segítségét, figyeljünk embertársainkra és társállataikra.

Ha bárkinek a tudomására jut a környezetében olyan állat, amely a járvány kapcsán egyedül maradt, az haladéktalanul értesítse a helyi önkormányzatot, a rendőrséget. Magánterületre civilek, és magánszemélyek nem mehetnek ugyanis be.

A legtöbbet a megelőzéssel és odafigyeléssel tehetjük, ez közös érdekünk!

Krepsz Gyöngyi telepvezető

HEROSZ Fehérvári Állatotthon