Bogáncs nagy bajban van

Minden állatnak saját története van, ami nálunk sajnos mindig az emberi felelőtlenség, gondatlanság, sokszor aljasság mentén kezdődik, fájdalomról, szenvedésről szól. A napi pozitívokból azonban látszik, hogy a legtöbb esetben a történetek jól végződnek, van, akinek csak heteket, hónapokat, másoknak esetleg éveket (pl. Igor 3 év után talált álomotthonra) kell várnia. Ezekkel a napi pozitív történetekkel biztatjuk Bogáncsot, és persze magunkat is.

Kezdjük az elején: Bogáncs a tűzijátéktól megrettenve futott világgá, majd elütötte egy autó, később találtak rá, így került hozzánk.

Az állkapcsa és a bal felkarja törött volt, az állapota miatt közel két hetet kellett várni a műtétre, voltak fájdalmai, ezt csillapítottuk, finom falatokkal kényeztettük. Az állkapcsa drótozva lett, a bal mellső lábát azonban amputálni kellett.

A csont roncsolódott és ideget is sértett. Ami tetézi a bajt és nehezíti a talpra állását, hogy a térdszalagjai is rossz állapotban vannak, ez a probléma valószínűleg régebbi eredetű. Nem volt gondos, szerető a gazdája, az állat chipet sem kapott, nyilván oltásokat sem, és a gazda a rossz térdekkel sem foglalkozott. Soha nem fogjuk megérteni, hogy miért tart állatot az ilyen ember? Bogáncs lassan egy hónapja él a karanténban, most már érti, hogy segíteni szeretnénk neki, így már többször fogad bennünket farokcsóválással, mint morgással. Már próbálkozik a rövid sétákkal, de furcsa még neki, hogy az a bal mellső láb nincs meg. Lassan felépül, majd elkezdjük az oltásokat, és megoldást keresünk a térdeire is. A fontos, hogy elkezdett bízni bennünk, nincsenek fájdalmai. Az étvágya kifogásolható, erősen válogat, de igyekszünk mindig a kedvencét tálalni

Vele együtt bízunk abban, hogy őérte is eljön majd az álomgazdi. Reméljük ez nem tündérmese bár mi azokban is hiszünk. Szorítsatok nagyon Bogáncsért! A műtétjét a Támogatói Társaság januári bevételéből fedeztük.

Ha szeretnéd Bogáncs felépülését, rehabilitációját támogatni, megteheted utalással. Számlaszámunk:
OTP 11736116-20084974-00000000
Köszönjük Bogáncs nevében is!