Szaporítótól a boldog életbe

Két védencünkről kaptunk remek híreket. Más-más helyről származnak, de sorsuk hasonló. Lelketlen szaporítónál indult az életük. A remek befejezéshez összefogásra volt szükség. Köszönjük német támogatóink segítségét, akik sokat dolgoztak azon, hogy a kutyák megfelelő családra találjanak és ki is jussanak hozzájuk. Állatotthonunk munkáját a Hund und Katz Tierhilfe eV. és a Hundehilfe Hinterland eV. segíti.

Lilly öt életéve alatt legalább 60 kölyköt a világra hozhatott, mindig császármetszéssel, mert természetes úton nem is tudott volna elleni. A kölyköket eladhatta a tulaj, olcsón, fajtatiszta kutyaként, csak azt felejtette el valószínűleg megemlíteni, hogy az anya kutyának van néhány betegsége, melyek a kölyköknél is jelentkezhetnek (szem és fülproblémák). Lilly szerencsére a gondozásunkba került, ivartalanítottuk és ma már egy német kanapé boldog tulajdonosa.

Trudi kevésbé volt szerencsés, mert amellett, hogy - szintén császármetszés révén - produkálnia kellett a kölyköket, őt biztosan bántalmazták is, nem nagyon láttunk még lelkileg ennyire megtört kutyát. A gondozásunk alatt sokat fejlődött, de sosem fogjuk a szomorú szemeit elfelejteni. Most már családban él, de még sok idő lesz, mire elfelejti a sok rosszat, talán teljesen nem is fog neki sikerülni.