Miló útja az ideiglenes gazdától a véglegeshez

A Sebők család évek óta ideiglenes befogadóként is segíti munkánkat. Lassan eléri a 200-at az általuk gondozott kutyák, macskák száma. Kilenc esetben az ideiglenes gondozottból családtag lett, vagyis ők maguk lettek a kutya gazdái. Most itt a tizedik szerencsés eb története.

"Miló egy 6 hónapos csivava keverék kisfiú. 6-7 hetesen találtak a legnagyobb hidegekben egy buszmegállóban, egy kartondobozban… Valószínűleg szaporítónál születhetett, aki nem tudta eladni, és ilyen módon szabadult tőle. Szerencsére időben megtalálták, mert az éjszakát biztosan nem élte volna túl -15 fokban kint, és bekerült a menhelyre. Ott viszont nem evett napokig semmit, nem érezte jól magát. A menhelyről került aztán hozzánk ideiglenesbe. Apró volt, ahogy anyu hazahozta a szállítóboxban, és kivettük, sosem láttam még ennyire apró kiskutyát. A nagy, barna szemei majd kiestek a helyükről, és sovány volt.  És persze beteg.. Voltunk orvosnál, szedtünk egy csomó gyógyszert és immunerősítőt, készült röntgen, hogy kizárjuk a csivavák egyik fajtabetegségét, a légcsőszűkületet, szerencsére nincs neki. Készült szív ultrahang, ott sem volt gond. Hónapokig szenvedtünk a mindig visszatérő köhögéssel, aztán egyszer csak, abbamaradt.

Mindeközben elkezdtük őt megismerni. Kezdetben félénk volt, óvatosan sétálgatott a lakásban, kicsit mocorgott a kertben. Aztán szépen lassan ez a csodás kis lény kinyílt, azóta jön, megy, intézkedik, imád kint lenni, ha süt a nap és jó az idő, de ugyanennyire imád bent lenni, lehetőleg a meleg, puha takaró alatt. J Szereti a többi kutyát, szépen eljátszik kicsivel is, naggyal is, nem fél tőlük, szépen szocializálódott a falkánk mellett. Szobatisztaság is szépen alakul már, bár néha még vannak balesetek. Utazott már buszon, autóban, és sokszor megy dolgozni is anyuval. Ő maga egy kis csoda, egy igazán apró csoda, mindössze 2 kg. Olyan gazdit keresünk neki, ahol teljes mértékben családtag lehet, természetesen kizárólag benti kutyaként. Jó lenne, ha lenne mellette másik kutya is, mert nagyon szeret játszani. Nálunk BARf szerint eszik, imádja, ezért szeretnénk, ha a leendő gazdi is folytatná ezt az etetési módot. Olyan helyet keresünk neki, ahol legalább annyira fogják szeretni, ahogy mi imádjuk őt. :) "

Gazdikereső szövegnek indult ez az írás, aztán ahogy megismertük, és velünk lakott, rájöttünk, hogy ugyan már, kit akarunk áltatni, ő a mi kutyánk. Természetesen nem hirtelen felindulásból döntöttünk, mindent átgondoltunk alaposan. 9 kutyánk van mellette, mindegyik a menhelyről, tudtuk, mit vállalunk, ha ő is marad,ennek ellenére megfontoltan, felelősséggel döntöttünk, hiszen egy életről van szó. Azt hiszem, kijelenthetjük, vele lett teljes a falkánk, és reméljük, hogy ő is és a többiek is még nagyon sokáig velünk lesznek.
 
 
Köszönjük a bizalmat, hogy ezek a csodás kutyák a mi családunk részei lehetnek. Nem mindig egyszerű, sokszor nagyon fárasztó, megterhelő anyagilag, lelkileg, időben is, de semmiért nem adnánk őket, és nélkülük üres lenne az életünk.
 
Réka, Anett, Zsuzsa és a falka: Zone, Luna, Lizi, Jubi, Maya, Dahlia, Nobu, Cora, Rasha, Miló