Lia végre szerető családban élhet

Lia története is jó példa arra, ha egy állat lehetőséget kap, hogy a saját ritmusában ismerkedjen a környezetével, akkor tud igazi családtaggá válni. Az örökbefogadóknak mindig felhívjuk a figyelmét arra, hogy az állatnak adjanak elég időt, az igazi egyénisége csak akkor fog megmutatkozni, amikor megszokta az új helyet és biztonságban érzi magát. Lia gazdái megadták azt az időt, amire neki szüksége volt, ez minden állatnál más, van akinek csak néhány nap, de van akinek akár több hónap is lehet. Olvassuk Lia történetét a gazdik tollából:
 
 
"Kedves HEROSZ dolgozók!
 
Idén január 13-án fogadtuk örökbe Liát, egy tüneményes, kicsit félős, de nagyon bújós fekete színű cicát. A nagyobbik lányom dolgozott ott a suliból a kötelező-önkéntes programban. Lia azonnal kiválasztotta őt és a "szerelem" kölcsönös volt.
 
 
Miután hazahoztuk, pár napig folyamatosan elbújt asztal alá, rakodós fakk aljába és meg volt ijedve. Szerencsére hamar megnyugodott, de azért még kb. 2 hónapba telt, mire nem rezzent össze minden hirtelen zajra. A TV-t az első hónapban mindig nézte és ha valamilyen állatot látott, próbálta megérinteni a képernyőn keresztül. :-) Nagyon cuki volt. Kb. 1,5 hónapig a nagyszobában volt neki az alom és az étel-ital, és szinte ki sem mert menni onnan. Mikor kicsit otthonosabban érezte magát, akkor kitelepítettük ezeket az előszobába és ő szépen lassan felderítette a kétszobás lakást. :-) Eleinte a kisszobában a lányok emeletes ágya alá bújt és ott aludt. 
 
 
Apránként rájött, hogy fel tud menni a radiátorra, az ablakpárkányra mindkét szobában és kisajátította magának a kanapét is. Mikor véletlenül más aludt rajta mikor ő szeretett volna, felháborodva nézegette, ki az a bátor. Most már teljesen otthon érzi magát és nem fél. Még a szekrény tetejére nem mászik fel, de ami késik nem múlik. :-) Nagyon aranyos és sokszor bújik, dörgölődzik hozzánk.Sajnos még az ölünkbe nem ül, de már sokszor fel lehet venni és kb. 30 másodpercig fogni. Ha valamelyikünk beteg, akkor odafekszik mellé. Amikor napközben száraz tápot akar enni, sündörög az ember körül és leül a tálka elé és nagy szemekkel néz ránk, hogy simogassuk meg, ezután kezd csak el enni. 
 
 
Nagyon örülök, hogy Őt választottuk, a kisebbik lányom hetente kb. 4-szer mondja el, hogy nagyon örül a Liának és nagyon imádja.
Csatolok néhány képet a kisasszonyról. Igazi macska, kb. reggel 9-tól kisebb "technikai" szünetekkel délután 5-ig, 6-ig alszik. Este és éjjel meg rohangászik, játszik ezerrel. 
 
 
Üdvözlettel:
 
Csaba család"