Ilka Milkává finomodott a gazdi kezei alatt

Minden állatnak egyéni sorsa van, ezek általában rosszul kezdődnek, az emberi felelőtlenségről szólnak. De sokszor jól végződnek, megmutatva ezáltal, hogy az ember jó is tud lenni. Ismerjétek meg Ilka kutyánk történetét.

Ilka neveletlen kamaszként került állatotthonunkba, gazdái - ahol feltételezhetően megszületett - utcára dobták. Ekkor egy idős hölgy befogadta, akinek minden szerencsétlen sorsú állaton megesik a szíve. Szerencsére ő egy bölcs ember és érezte, hogy egy bizonyos létszám után már nem bír a befogadott állatokkal és akkor teszi velük a legjobbat, ha nem ragaszkodik hozzájuk, hanem általunk próbálja a sorsukat jobbra fordítani. Így került Ilka is hozzánk, néhány társával együtt. Mivel a néninél szeretetben volt része és kutyafalkában élt, így nekünk már csak az alapvető szabályokat kellett neki megtanítani és azt, hogy az emberre mindig figyelnie kell, meg kellett vele ismertetni a pórázt is. Jártunk vele rendezvényekre, igyekeztünk a világ minél több részével megismertetni. A rendezvényeken mindenki csodálta, simogatta, de senki nem akarta örökbe fogadni. Végül Németországban találtunk neki szerető otthont, német támogatóink segítségével.

Néhány hónappal az álomotthon megtalálása után kaptunk a családjától egy kedves beszámolót, melyből kiderül, hogy nagyon szeretik az immár Milkának elnevezett kutyát, de az is, hogy (M)Ilka is jól érzi magát. Nagyon boldogok vagyunk, hogy boldog és élményekkel teli életet élhet.

A gazdik levele:

"Hallo kedves Állatotthon-team!

Én ( Milka) szerencsésen megérkeztem haza, amint azt a fotókon is láthatjátok, a takarót már  megkaparintottam.

A játékomat pompásnak találom és a Rajna-mezőn kedvem szerint ide-oda rohangálhatok és mindig visszaviszem azt a gazdaasszonyomnak és a fiúknak. A kondíciómon még dolgoznom kell, de már jól hallgatok a gazdasszonyra.  

Egészen sok kutya van itt, akikkel jól megértjük egymást és néhányukkal már egészen pompásan játszottam.

A biciklisek sem olyan érdekesek már a számomra, és esténként legszívesebben a kanapé előtt fekszem és vakargattatom magam a gazdasszonyommal.

Szívélyes üdvözletek: Milka, Luca és Tatjana Mitschke"