Gazdára talált állataink története

2018. április 27-én öt állatunk talált gazdára. Három kutya és két macska. Mindegyikük története más és más. Nagyon szép, tartalmas életet kívánunk valamennyiüknek és családjaiknak!

Guru és Filó kölyökként érkezett, rájuk mondják: felesleges szaporulat. Miért ilyen aljas az ember? Hagyja szaporodni az állatát, majd a kölyköket a sorsára hagyja, kidobja. Szerencsére a fiatal állat könnyen alkalmazkodik és a karantén idő letelte után mindketten hamar megtalálták szerető családjukat.

Guru a gazdival

Filó

Karak felnőttként került az utcára, egy éjszaka megjelent Székesfehérvár utcáin. Mindig csak éjszaka, a kutyák érdekelték, de az emberektől félt, a póráztól rettegett. Több kutyasétáltató próbálta befogni, de ez hetekig nem sikerült, közben a kutya egyre fogyott, de az is rejtély maradt, hogy hol töltötte a nappalokat. Összefogással végül bekerült állatotthonunkba. A biztonságos környezetben, szerető emberek között feloldódott, lassan szoktattuk a pórázhoz, amikor megtapasztalta az első séták örömét, már egyre csökkent a rettegése, és eljött az idő, amikor már örömmel fogadta az önkéntest, aki sétálni vitte. Intelligens, jó természetű kutya, egyre többen figyeltek fel rá. Így jött el érte az álomcsalád, akik többször kijöttek hozzá ismerkedni, egy péntek délutánon pedig végleg hazaköltözött Karak.

Azt, hogy milyen sok a felelőtlen állattartó, mutatja, hogy a három kutya közül egyikben sem volt azonosító microchip és az sem derült ki hogyan és miért kerültek az utcára.

Sziszka cica sok társával érkezett, sajnos az ő története is tipikus: adva van egy gazda, akinél csak szaporodnak a cicák, majd következik egy krízishelyzet és az állatokat nincs hova tenni. A menhelynek azonnal nyolc állatot kellett befogadnia. A cicák se oltva, se ivartalanítva nem voltak. A csoportból Sziszka az első, aki új gazdára talált, miután megkapta az oltásokat és ivartalanítottuk.

Répa cica nagyon vad volt az érkezésekor, csapdával kellett befogni, társával együtt. Az utcán éltek, sok jót nem tapasztaltak, mindennel és mindenkivel szemben bizalmatlanok voltak. A karantén idő alatt lassan oldódtak, az oltások és az ivartalanítás után kikerültek a cicaóvodába, ahol tovább javult a viselkedésük. Amikor egy család kiválasztotta Répát, már könnyen meg tudtuk fogni, bízunk benne, hogy most már könnyebb lesz a beilleszkedése az új környezetbe.