Egy Bogár élete

Bogár 8,5 éves korában érkezett állatotthonunkba, 2016. augusztusában. Gazdája halála miatt került hozzánk. Nagyon barátságos, nyugodt kutya volt, aki mindenkivel jól megtalálta a hangot. Látszott rajta a szomorúság, de jól beilleszkedett a menhelyi környezetbe, a menhelyi falkába. Kora mellett a mérete (67 cm a marmagassága) és a fekete színe sem segítette az örökbe adását. Sajnos az emberek a külső alapján ítélnek. Sokan félnek idős állatot örökbe fogadni, mert azt hiszik már nem szokja meg az új helyet. Az állatok nagyon jó alkalmazkodó képességgel rendelkeznek, Bogár is kiváló példa erre. Decemberben elutazott tőlünk német gazdáihoz és nemrégiben kaptunk egy beszámolót róla, ami igazolja, hogy a beilleszkedése szép rendben zajlott. Nem kell tehát félni az idős állat örökbe fogadásától sem, de minden állatnak meg kell adni azt az időt, amire szüksége van. Az örökbe fogadók részéről a szeretet és a türelem a legjobb, amit adhatnak egy állatnak. Álljon itt tehát az új gazda beszámolója:

"Halló kedves állatotthon-csapat!

Bogar szívélyes üdvözletét küldi a szép Vinxelből. Nagyon jól beilleszkedett és velünk együtt nyugtalanítja most a mezőket, erdőket és a környéket. 3 hét alatt teljesen összeszoktunk egymással. A más kutyákkal való összeismerkedés is egyre nyugodtabb... úgy gondolom, ehhez is egy kis idő kell és a biztonság érzése. A ház kandúrja és Bogár már barátok, már nagyon közel kerültek egymáshoz.

Részben még a pórázon, részben már teljesen szabadon jön velem a mezőre és TELJESEN hallgat rám! Mindig a szemünk előtt van...és időnként kiadósan idétlenkedik is! Senki nem hiszi el az életkorát....Nagyon köszönöm a kedves kiközvetítést és nagyon örülök Sinának, hogy ő is egy szép otthonra talált.

Üdvözlettel:

Claudia és Bogár"