Clyde boldog és kiegyensúlyozott kutya lett

Történet a kitartó és elkötelezett gazdikról, akik hozzásegítették Clydot a boldog élethez.

Clyde párjával érkezett hozzánk, szaporítótelepről mentett "tenyészkan" volt. Szép ordas német juhász, a kölyköket jó áron adta a gazdi, mert neki semmibe nem kerültek. Szűk, zárt élettér, semmi gondoskodás, csak annyi élelem, hogy ne haljon éhen. Arra kellett, hogy gyártsa a kölyköket. Nem volt könnyű élete és nem volt könnyű a természete, az emberekkel extrém módon félénk volt, nem igazán akarta, hogy megfogjuk. Sokat dolgoztunk vele, kutyaiskolában is. Az első órákon még 10 méteres póráz volt rajta, mert különben sosem tudtuk volna megfogni. Aztán szép lassan megtanulta, hogy bízhat bennünk, hogy a többi kutyát nem kell ellenségnek tekinteni. De idegen közegben, idegen emberek között még mindig nagyon félénk volt. Tudtuk, hogy még nincs készen, de jött egy elszánt és kutyás múlttal, tapasztalattal rendelkező család. Minden problémát, nehézséget elmondtunk nekik és ők vállalták, megigérték, hogy gondos, szerető gazdái lesznek Clydenak. Tudtuk azt is, hogy családi környezetben gyorsabban fejlődhet. Az első hírek nagyon jók voltak, de sajnos Clyde elszökött, akkor megijedtünk, félős kutya, idegen helyen, sosem fogják megtalálni. De a gazdik bebizonyították, hogy bízhatunk bennük, addig keresték míg végül megtalálták Clydeot. Lassan ő is megszokta az új helyet, az új családját és elkezdett kinyílni, bízott már az emberekben. Társa is van, aki segítette őt.

A gazdiktól kapott videón már semmi nyoma nincs annak, hogy Clyde élete az ember nyereségvágya miatt milyen nyomorultul indult. A felvételen egy boldog és felszabadult kutyát látunk, aki társával és a gazdival remekül érzi magát.

CLYDE

Nagyon köszönjük a gazdáinak, hogy a kezdeti nehézségek ellenére sem adták fel és visszaadták Clyde hitét, és megadják neki azt az életet, amit érdemel. Kívánjuk, hogy legyen még sok boldog, élményekben teli közös évük!