Mogul

Azonosító
6371
Neme
kan
Ivartalanított
igen
Méret
közepes
Fajta
keverék
Bekerült
2017-09-04
Miért
Talált
Hova ajánlott
kertbe és lakásba
Macska mellé
igen
Gyerek mellé
igen
Kutya mellé
igen
Született
2017-03
Természet

Mogul kölyök még, viszont többszörösen hátrányos helyzetű: fekete, kan, közepesen nagy testű és kissé bice-bóca. Hozzánk már "kacskalábbal" érkezett, a séta is kissé nehézkesen megy neki. Ettől függetlenül nagyon kedves, életvidám kutya, minden iránt nagyon érdeklődik, jó jelző. Remek családi kutya lenne, gyerekek mellé is vihető. Kertes házba, de kinti-benti kutyának szeretnénk örökbe adni.


Elhelyezés
ideiglenes befogadó
Megjegyzés

Mogul jobb mellső lába régen eltörött, akkor még gyorsan, rövdi gyógyulással, kevés fájdalom árán és olcsón lehetett volna segíteni rajta.

A gazda ezt elmulasztotta, majd kidobta, amikor elkezdett deformálódni a láb. A deformitás oka az, hogy a törés miatt az alkarcsont növekedése leállt, a könyökcsont viszont tovább nőtt, nem volt helye, ezért kezdett görbülni. Így a láb egyre rosszabb állapotba került, és a rossz terhelés miatt a könyökben porcleválás következett be. Ha így hagyjuk, akkor arra lassan a többi izület és láb is rámegy. 

Dr. Seregi Antal ortopéd szakállatorvos megműtötte Mogult december 7-én. Elvégezte a könyökcsont kiegyenesítését, ehhez ki kellett a csontból fűrészelni egy darabot. Csavarokkal, lemezekkel rögzítette a csontokat. 10 nap után lesz varratszedés és január 8-ára már kértünk időpontot a kontroll röntgenre. Addig szigorú mozgáskorlátozás vár Mogulra, aki ezt elég nehezen tűri, hiszen a mozgás a lételeme. Az első napokban erős fájdalmai vannak, ezért kap fájdalomcsillapítót, mellette gyulladáscsökkentőt, antibiotikumot. A varratszedésig rendszeresen kell kötözni a lábát és gallért kell viselnie. Mindent megteszünk a jó közérzete érdekében, és bízunk a teljes gyógyulásban. 

A műtét árát adományokból sikerült összegyűjteni, köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult!