Városi kitelepülés a Pünkösdi Virágálom rendezvényre

A Pünkösdi virágálom elnevezésű belvárosi rendezvénysorozat vasárnapi napjára kaptunk meghívást, június 4-én. Állatotthonunkat 15-19 óráig három önkéntesünk, két cicánk és egy örökbefogadott kutya népszerűsítette.

Mimi és Dilla cica nagy türelemmel jól viselte a rajongók áradatát és a sok simogatást.

Mivel az állatotthon 17 órakor bezár, menhelyi kutyát nem tudtunk megunkkal vinni a kitelepülésre. Ekkor jött segítségünkre Edit, aki elhozta Gracie nevű kutyáját - aki szintén menhelyen élt korábban - hogy a kutyát kedvelők se maradjanak ki a programból.

A rendezvényszervezők egy hatalmas dupla sátrat és 2 garnitúra sörpadot bocsájtottak a rendelkezésünkre, amit jól ki tudtunk használni. Az egyik asztalon a cicák telepedtek meg. Melléjük oda lehetett ülni és a simogatás mellett beszélgetni állatos dolgokról. Népszerűsítettük a felelős állattartást, az ivartalanítást és a menhelyi örökbefogadást. A gyerekeknek a sátor másik felében helyeztük el a színezőket, kirakókat és játékos feladványokat.

Volt, aki még a gumicsirkével is játszott. Ezen a részben kapott helyet Gracie is, megfelelő távolságra a cicáktól. A 18 órakor bekövetkezett hirtelen zápor következtében a standunk hirtelen megtelt, elérte a maximális befogadó képességét.

Sok jó ember kis helyen is elfér, így a következő fél órát felhőszakadásban, ám fedett helyen és jó hangulatban töltöttük. Előkerült a tavaszi nagy sikerű állatvédelmi kvízünk is, az esőben volt idő a nehezebb kérdéseket átbeszélni. A cicák meglepő módon jól viselték a dörgés-villámlást, kicsit összébb húzódtak és közelebb Évi mellkasához.

KÉPEK

 

A kitelepülés végére az eső elállt, az emberek is szétszéledtek. Végül 12 ezer forint adományt is sikerült gyűjtenünk, amiből gyógyszeteket veszünk az állatoknak. A rendezők hálás köszönetet mondtak a kitartásunkért. Mivel a rendezvény végére az állatotthonba már nem tudtuk visszavinni a cicákat, ők az önkénteseknél töltötték az éjszakát. Estére annyira elfáradtak, hogy éppen csak megették a vacsorájukat és már feküdtek is vissza a szállítóboxba aludni.