Taggyűlés és önkéntes találkozó

Tisztelt Tagtársunk!

A HEROSZ Fejér Megyei Szervezete

2016. december 09-én 17 órai kezdettel

Tartja tisztújító taggyűlését

Helyszín: HEROSZ Fehérvári Állatotthona,

Székesfehérvár, Takarodó út 5.

Napirendi pontok

 1. Elnöki köszöntő és tájékoztató
 2. Küldöttválasztás
 3. Tevékenységi és pénzügyi beszámoló 2016. 01. 01. - 10 31.
 4. Tervek, kilátások a 2017-es évre, különös tekintettel a 25 éves évfordulóra
 5. Hozzászólások
 6. Karácsonyi köszöntő

Amennyiben a taggyűlés nem határozatképes, úgy a következő taggyűlés időpontja 2016. december 09. 17.30 óra.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Székesfehérvár, 2016. november 16.

Állatbaráti üdvözlettel:

Krepsz Gyöngyi

titkár

Köszönjük, hogy tagdíjának befizetésével is támogatta tevékenységünket. Kérjük, tagdíjával, adományával továbbra is támogassa munkánkat, hogy minél több rászoruló állatnak tudjunk esélyt adni. Köszönjük!

 

Szeretettel várjuk Önt és családját a

2016. december 09-én 14 órakor kezdődő

Állatok Karácsonya rendezvényünkre is!

 

Beszámoló a Herosz Fejér Megyei Szervezetének tevékenységéről a 2016. január 01- október 31. közötti időszakról

Gazdát találtunk 405 kutyának, 126 macskának találtunk új, szerető otthont, meggyógyítottunk és szabadon engedtünk 17 vadon élő állatot (sün, őz, teknős, denevér)

Az állatotthonban 5730 fő látogató fordult meg. Felhasználtunk 8 t körüli tápot, 10 t húst az állatok etetéséhez. Közel ezer db vakcinát, rengeteg gyógyszert felhasználtunk az állatok gyógykezeléséhez. Öt veszettség megfigyelést végeztünk el, három esetben fogadtunk a rendőrség által elkobzott kutyát.

Elvégzett műtétek száma: 347, ebből a kutya ivartalanítás: 239,a macskaivartalanítás: 106, egyéb műtét: 19.

Hat hónap feletti állatot csak ivartalanítva adunk ki, a kölyköket pedig ivartalanítási kötelezettséggel, melyet ellenőrzünk. A bekerülő állatok nagyon rossz állapotban érkeznek, főleg a macskák között nincs egészséges egyed, sok a fertőző beteg, a férgesség, nem ritkák a fizikai sérülések, a balesetből, bántalmazásból származó sérülések. Az állatok jelentős része viselkedési problémával küzd, nem ismerik a pórázt, nem fogadják el az idegen embereket, nem tudnak közösségben élni. Hosszú hónapok munkája, míg a beérkező állat alkalmas lesz az örökbe adásra, a gazda keresésre.

Média-megjelenések száma: 71, sajtótájékoztatót majd minden hónapban tartunk, a helyi lapokban, on-line felületeken, a Fehérvár TV-ben, a Kossuth Rádióban, a Fehérvár és a Vörösmarty Rádióban rendszeresen jelen vagyunk. Ez utóbbiban kéthetente, vasárnap van gazdit kereső rovatunk. Saját honlapon megjelent 43 új hír, 14 sikertörténet.

A www.herosz.hu oldalra felrakott hírek száma 28. A facebook oldalon naponta 1-5 között van a kirakott hírek, anyagok, felhívások száma. Az oldalnak 5009 kedvelője, követője van. Anyagaink átlagban 1000 feletti embert elérnek, de volt már olyan híranyag is, amelynek nézettsége meghaladta a 12000 főt.

81 különböző programon vettünk részt szervezőként vagy szereplőként.

Rendszeres programjaink

Ideiglenes befogadás: rendszeresen 10-15 állatunk van ideiglenesben, ezzel tehermentesítve az állatotthon korlátozott férőhelyeit.

Kutyaiskola: tavasszal és ősszel is több kurzus indult: alap, haladó és kölyök szinten, minden csoportban volt 2-2 kutyánk, akik önkéntesek segítségével tanultak.

Vasárnapi kutyasétáltatás: havonta legfeljebb egy hétvége marad ki, vagy az sem. Egy-egy alkalomra átlagban 50 fő jön ki, a 30 résztvevő alatti séta nagyon ritka. A csoportos séta mellett önkénteseink rendszeresen sétáltatják az egyediben lévő, antiszociális kutyákat.

Egyéni tréning: a nehezen kezelhető, viselkedés zavaros kutyáknak egyéni tréningeket tartunk, heti rendszerességgel, addig, amíg az állat igényli.

Gyermektagozat: tavasszal négy, ősszel hat csoportunk van, ahova havi rendszerességgel megyünk állatokkal és beszélgetünk az állatvédelemről.

Német támogatók látogatása: a két csapat felváltva jön, havi rendszerességgel, adományokat hoznak, kis létszámban visznek állatokat. Támogatják az ivartalanításokat, segítséget nyújtanak a felújítási, karbantartási munkákhoz.

Környezeti nevelési programok:

 • csoportok fogadása az állatotthonban
 • foglalkozások tartása oktatási intézményekben

Iskolai Közösségi Szolgálat: minden fehérvári és sok környező település középiskolájával szerződésünk van, naponta max. öt diákot fogadunk, a nyáron és hétvégéken rendszeresen vannak diákok a menhelyen.

Állandó (évente ismétlődő) programjaink

Nyuszi simogató - állatotthon

Nyílt Nap - állatotthon

Napközis tábor - állatotthon

Falkastrand - Balatonfűzfő

Lecsófesztivál - Székesfehérvár

Városi kitelepülések - Székesfehérvár

 

Mindezek mellett rendszeresen hívnak bennünket kisebb városi és vidéki rendezvényekre, ezeken a kitelepüléseken lehetőségünk van bemutatni a munkánkat, az egyesületet, vannak velünk örökbe fogadásra váró kutyák, macskák és mindig eredményesen gyűjtünk tárgyi és pénzbeli adományt is.

Rendszeresek az állatotthonban a vállalati önkéntes programok: az Alcoa, az IBM, a Peti n Food Hungária Kft. az OVB pénzügyi csoport, az Emerson dolgozói évi egy-két alkalommal végeznek önkéntes munkát. Főleg a karbantartó csapatnak vannak segítségére, a különböző javítási, állagmegóvási munkákban, de a sétákhoz is szívesen csatlakoznak.

Az állatotthon épületeinek kora meghaladja a tíz évet, a legrégebbiek pedig még rosszabb állapotban vannak. Karbantartóinknak folyamatos munkát adnak az elhasználódott vízcsapok, a rossz zárak, a leszakadt ablakok, a beázások, festések. A kisebb állatok helyét német támogatóink segítségével újítottuk fel. A kölyökkarantén alomtálcái már nagyon rossz állapotban voltak, s egy felhívásunkra jelentkezett egy helyi cég, a Rozs és Tsa, akik ingyen legyártották számunkra a jó minőségű, 10 db alomtálcát.

Az önkormányzatnál eredményesen pályáztunk, így támogatást kaptunk a napközis tábor lebonyolításához és egy tanösvény kialakításához az állatotthonban. A tanösvény állomásait végég járva a város természeti értékeiről és az állatotthon lakóiról szereznek ismereteket a látogatók, akik egy kvízjáték kitöltésével összegezhetik, hogy mi mindent tanultak a tanösvényen. Ezek mellett három képviselő a saját keretéből is támogatott bennünket.

Jelenleg az orvosi egység tető kialakítása zajlik, ami reményeink szerint javít az épület hőtartó állapotán és az árnyékolási gondokat is megoldja. Ennek német támogatóink biztosítják az anyagi hátterét.

Tervben van a macskakarantén bokszainak teljes felújítása. Ehhez a Rozs és Tsa nyújt segítséget, anyagáron elkészítik az új bokszokat, német támogatóink fizetik ennek költségeit, segítségükkel erre az épületre is tudunk tetőt rakni, és el tudjuk végezni az állag megőrző külső festését is. Ennek a projektnek jelenleg a tervezése zajlik, bízunk benne, hogy jövőre meg tudjuk valósítani a teljes felújítást.

Tervek 2017-re, melyhez várjuk a támogatók segítségét:

 • nagyszabású, egész éves program sorozattal szeretnénk megünnepelni az állatotthon fennállásának 25. évét
 • a kennelsor tetőszerkezete 16 éve volt felújítva, rossz állapotban van, ehhez kell támogatókat találnunk
 • szeretnénk kialakítani egy hűtőkamrát a húsok tárolására, helyet és energiát spórolnánk meg
 • szeretnénk az egyik raktárhelyiségből kialakítani egy röntgen szobát, hogy az állatokat helyben tudjuk vizsgálni.