Ria súlyos baleset után lábadozik

A szívem szakad meg, amikor látnom kell az állatok szenvedését, kiszolgáltatottságát. Ugyanakkor forrnak bennem az indulatok, mert a felelősök megint csak megússzák! Ria egy fiatal kutya, állatorvosunk, dr. Koller István már írt róla, de közben újabb fejleményekről tudok beszámolni vele kapcsolatban.

A berékezését követően elláttuk, de akkor még bódítani nem lehetett, két nap elteltével bevittük a Fehérvári Állatorvos rendelőbe, ahol dr. Morvay András készített róla röntgen felvételeket. Sajnos az derült ki, hogy koponyatörése van, a fejsebből a csontszilánkok eltávolításra kerültek, és egy drén behelyezésére is sor került.

A lába nincs eltörve, idegi sérülése van. Az csak a későbbiek során válik el, hogy ez a koponyasérülés miatti idegkiesés vagy végleges bénulás-e. Nagyon bízunk benne, hogy nem ez utóbbi, mert az amputációt jelentene.

Most az állatotthon orvosi részlegén lábadozik Ria, sok-sok gyógyszert kap, és reméljük, hogy teljesen meg fog gyógyulni, de addig hosszú, fájdalmas út vezet. Ria egyébként egy tünemény, hálásan fogad minden beavatkozást, érzi, hogy segíteni szeretnénk neki. Azt nem tudjuk hogy mióta volt az utcán, de kórosan sovány, és nyilván nem megfelelően tudott táplálkozni, az első nap ugyanis minden kijött belőle, a hányásban csontdarabok mellett madzagokat is találtunk. Szégyellje magát az a gazda, aki miatt ilyen állapotba került a kutya, és szégyellje magát az is, aki elütötte, majd segítség nyújtás nélkül elhajtott! Nagyon bízunk abban, hogy a trauma mellett fertőzésekkel, gyomor-bélgyulladással nem kell megküzdenünk. Szorítsatok kérlek ennek a kedves kutyának a mielőbbi gyógyulásáért!

Ha tudjátok támogatni a kezelési költségeit, azt nagyon megköszönjük!

Az első számlája 84225 forint.

OTP 11736116-20084974-00000000

IBAN számunk: HU19 1173 6116 2008 4974 0000 0000

SWIFT-kód: OTPVHUHB