Nyuszi simogató

Az élő állat nem ajándéktárgy! Évről-évre ezzel a mottóval hirdetjük meg húsvét hétfőn a nyuszi simogatót. Idén is sikeres volt a program. Megközelítőleg 300 ember látogatott el az állatotthonba. A célunk az, hogy a gyerekek, felnőttek találkozhassanak az élő állatokkal, tapasztalatokat szerezhessenek arról, hogy mivel is jár az állat tartása, de felelőtlenül ne vásároljanak állatot, ha nem tudják annak élete végéig biztosítani a megfelelő körülményeket számára.

KÉPEK

Az első látogatók fiatal kamaszok voltak, kicsit félve jöttek, nekik is lehet? Azt gondolták kisebb gyerekeket vártunk. A program mindenkinek szólt, aki szereti az állatokat, de felelősen gondolkodva nem vásárol élő állatot ajándékba, nem vásárol állatot azért, hogy néhány napra vigye csak haza.

KÉPEK

Nyilván a nyulaknak volt a legnagyobb sikerük, hiszen voltak tündéri picik és Bonni az óriás nyúl is nagyon kedves, gyermek szerető.

Derültséget okozott persze Enzo, aki jó mudiként terelgette a nyulakat, sőt még álcázta is magát.

Fésű kutya is megjelent és a nyulak érezték, hogy nem kell tőle félni.

Az épület másik felében, a kreatív szobában lázasan folyt a munka, volt aki bárányt, volt aki csibét készített, de többen vállalkoztak az egyedi képeslapok készítésére is.

Szerencsére sokan voltak kíváncsiak az állatotthon többi lakójára is, nagyon sokan körbe néztek, a gyerekek körében a legnagyobb sikere természetesen a kölyök kutyáknak volt.

A macskák sem maradtak ki a jóból, sokan betértek a macskaházba, a cicaóvodába és sok-sok simogatást, szeretetet vittek az ott lakóknak.

Több érdeklődő volt az örökbe fogdással kapcsolatban is. Bízunk benne, hogy állataink megnyerték mindenki tetszését és hírét viszik a látogatók, hogy milyen kedves cicák, kutyák várnak nálunk az álomgazdira.

Köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott hozzánk erre a napra és felelős emberként,

nem vásárolt élő állatot!

Köszönjük az önkéntesek, a dolgozók munkáját, nélkülük ez a program

sem valósulhatott volna meg!