Nyílt Nap 2016 június 5. 11-17 óráig

Szeretettel várjuk az állatbarátokat négylábú kedvenceikkel,

örömmel látnánk viszont régi védenceinket is!

INFORMÁCIÓK

FŐ TÁMOGATÓNK

Nyílt Napunk fő támogatója a Vitál Kerékpárüzlet. Az idei évben 180.000 Ft értékű támogatást adnak az állatotthon számára. A tombola nyeremények között is találkozhattok majd értékes felajánlásaikkal. A helyszínen pedig szívesen adnak tájékoztatást, felvilágosítást a kerékpáros és egyéb szabadban végezhető sport tevékenységekkel kapcsolatban.

HÁZIREND

HEROSZ FEHÉRVÁRI ÁLLATOTTHON NYÍLT NAP

2016. június 05.

Természetesen a rendezvény idején is be kell tartanunk az alapvető kutyás etikettet. Kérünk mindenkit, figyeljetek oda saját kutyátokra, hogy a rendezvény problémamentesen tudjon lezajlani!

A rendezvény ideje alatt is a megszokott rendben működik az állatotthon, a cél, hogy az emberek és az állatok is jól érezzék magukat.

- Érvényes veszettségi és kombinált oltással rendelkező kutyák látogathatják a rendezvényt.

- Jól szocializált, más kutyákkal és emberekkel barátságos kutyák látogathatják a rendezvényt.

- Agresszív kutyával nem látogatható a rendezvény.

- Ha valamelyik kutya viselkedése zavarja a többiek nyugalmát, akkor a rendezők ezt jelzik a gazdi felé és vagy szájkosár használatát, vagy a helyszín elhagyását kérhetik.

- Annak a kutyának, aki konfliktust generál azonnal el kell hagynia a rendezvény területét.

- A kutyaürüléket kérjük, mindenki szedje össze! A területen van kijelölt kutya WC, ami azt jelenti, hogy az ott elhelyezett kukákba kell dobni a végterméket. Gyűjtő zacskóval minden gazdának rendelkeznie kell!

- Kan kutyák gazdáit kérjük, figyeljenek, hogy kutyáik ne jelöljenek le kerti bútorokat, használati tárgyakat, virágokat, stb…

- A rendezvény területén lesz a kisállat-simogató, az állatok nyugalma érdekében kérjük, hogy annak területére NE vigyék be kutyájukat!

- Az állatotthon hátsó területén, a kennelek között NEM tartózkodhat idegen állat!

- A rendezvényt mindenki saját felelősségére látogathatja!

Szépségverseny

Nevezési feltétel: 10 hónapos életkor, érvényes oltási könyv, chip

A hat főből álló zsűri az alábbi szempontok alapján minden kutyát pontoz 1-10 közötti pontszámmal (1 a leggyengébb). A hat zsűritag összesített pontjai adják a végeredményt. Aki benevezi állatát a szépségversenyre, az elfogadja a verseny szabályait, a zsűri döntését.

A jelentkezők számától függően lesz külön kategória a keverék és a fajtatiszta kutyák részére. A három legszebbnek talált állat értékes ajándékcsomagot kap, mely különböző felszerelési tárgyakat tartalmaz a Dog Garden, a Julius K9 és a Fehérvári Állatotthon felajánlásaként. A nyertes jutalma még egy éves oltás dr. Koller István jóvoltából.

Bírálati szempontok:

Küllem

Ápoltság

Szőrzet állapota

Egész testfelépítés harmonikus-e

Viselkedés

Laza, nyugodt kutya a megfelelő

A félős, ijedt kutya alacsony pontot kap

A dominancia jelei sem jók, azt is figyeljük, a gazdi ezt hogyan tudja kezelni

Agresszivitás kizáró ok

Hogyan viselkedik a többi kutyával? Érdeklődő vagy kerüli őket, vagy morog rájuk?

Kapcsolat a gazdival

A kutya figyeljen a gazdira, de alázat ne legyen benne

Ha a gazda nem tudja fegyelmezni a kutyát, vagy a figyelmét lekötni, az nem jó

A gazda nem alkalmazhat erőszakos eszközöket

Alapengedelmesség

Azt figyeljük, hallgat-e a nevére, behívásra oda megy-e, leültethető-e

Ha az alapengedelmességen felül tud bármi trükköt (ötös, pacsi, kerülés, keresés, stb.) az összesen plusz egy pontot jelent.

A zsűri tagjai:

Benkő Andrea - szerkesztő-riporter, a Kossuth Rádió munkatársa, maga is nagy állatbarát, egy kutya és három cica, két kanári gazdija

Dienesné Fluck Györgyi - önkormányzati képviselő, állatbarát

Győrfi Henriett - kutyatréner, két kutya büszke gazdája

Havasi Tímea - a kommunikáció területén dolgozik, egy kutya és hét cica gazdija, önkéntes állatvédő

dr. Koller István - állatorvos, két kutya gazdája

Kovács Sarolta - öttusázó, Barack kutyával együtt érkezik a rendezvényre

Kisállat-simogató

Sokféle díszmadárral, galambfélékkel, baromfifélékkel találkozhatunk, megismerhetjük a magyar óriás nyulat. A bemutatót a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete Székesfehérvár szervezi.
(8000 Székesfehérvár Neumann János u. 5. Telefon:  06-22-337-944; 06-30-289-9286 e-mail: albagalamb@gmail.com)

A kisállatok bemutatása mellett tartanak fajtabemutatókat és szívesen adnak tenyésztési tanácsokat az érdeklődöknek.

Az Egyesület nemcsak összefogja a kisállat tenyésztőket, de rangos kiállításokat szervez, a városi rendezvényeken is jelen vannak. Fontosnak tartják a nevelést, a szemléletformálást, így szívesen tartanak foglalkozásokat oktatási intézményekben.

4Tappancs-HEROSZ Városi Kutyaiskola bemutatója

Kutyaiskolánk nagyon fontos szerepet tölt be a menhely életében, hiszen minden turnusban tanulási lehetőséget kapnak a menhely lakói is, így javítjuk a gazdához jutási esélyüket. Az alapkurzust elvégző ebek beilleszkedése is könnyebb az új családba. A NyÍlt Napon a kutyatréner tanulók és a kölyökkurzus résztvevői tartanak bemutatót, Hofman Viktória kutyatréner irányításával. A 4Tappancs honlapján számos hasznos tanácsot olvashattok.

A program ideje alatt a felállított agility pályán bármi kipróbálhatja kutyája ügyességét, és annak is örülünk, ha a menhelyi állatokkal is megnézitek a pályát, közöttük is van olyan, aki szereti és élvezi az ilyen játékot. A Dog Garden trénereit lehet az egész rendezvény alatt kérdezni kutya nevelésről, viselkedésről, az agilityről vagy más sportokról.

Állatorvosi tanácsadás

A rendezvény ideje alatt állatorvosunk, dr. Koller Istvánt lehet kérdezni állataink egészségvédelmével, oltási rendjével, táplálásával kapcsolatban.

"Fuss a kutyusoddal" futóverseny szabályai

Nevezési díj: 100 gr kutyatáp

Nevezési feltétel: 10 hónapos életkor, érvényes oltási könyv, chip

A táv 70 méter. Az állatotthon külső kapujától a belső zöld kapuig kell futni.

A nevezők létszámától függően indítjuk a csoportokat. Egy csoportban maximum 10 kutya lehet. Ha csak egy csoport fut, akkor az első három célba érkezőt díjazzuk. Nagyobb létszámú jelentkező esetén több csoportot indítunk, minden csoport első két-három helyezettje (létszámtól függően) kerül a döntőbe. A döntő első három helyezettjét jutalmazzuk.

Ha valaki kutya nélkül érkezik a rendezvényre, az kölcsönözhet az állatotthon lakói közül. A következő állatok közül lehet futópartnert választani (érkezési, nevezési sorrendben):

Lucy

Bald

Zselé

Síva

Zsömi

Laki

Boxi

A recepciónál jelezni kell, hogy menhelyi kutyával kívánsz indulni és megnevezni az állatot.

Az állatot átvenni 15.30-15.45 között lehet az irodánál, a sorszám felmutatásával. Kérjük, a verseny után az irodához vigyétek vissza a kutyát. Természetesen, ha a nyertesek között van, akkor kint maradhat az eredményhirdetésig.