Mesés várlátogatás a Bory-várban

Az idén is nagy örömmel tettünk eleget a Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány megkeresésének, amiben a Mesés várlátogatás a Bory-várban elnevezésű rendezvényükre invitáltak minket. A hagyományosan, minden évben megrendezésre kerülő programon idén harmadik alkalommal vettünk részt védenceinkkel.

KÉPEK

A játék fő témája a kalózkodás volt, így a mi is állomásunkon idén nem lehetett pecsétet szerezni. Ennek ellenére kicsi állomásunk nagy népszerűségre tett szert. Voltak jó néhányan, akik többször is visszajöttek hozzánk beszélgetni és simogatni. Önkénteseink az állatokkal a vár előtt lévő kis térre települtek ki, így mindhárom regisztrációs pontról jól láthatóak voltak. A rendezvény több, mint 500 regisztrált résztvevő gyermeke közül a legtöbben felkeresték állomásunkat. A kutyákat Zéti és Tilly képviselte, és még 3 kölyök cicát is lehetett simogatni és sétáltatni, akik hamar megszokták az új környezetet és a sok törődést.

Bátorságukat jól mutatta, hogy hatalmas étvággyal fogadták az eléjük tett eledeleket. Szintén hatalmas sztár volt Teki a szárazföldi görög teknősünk, aki békésen tűrte a sok kíváncsi gyerek érdeklődését, emelgetését. Őt is lehetett sétáltatni és simogatással megismerni a páncélját vagy a lábán a pikkelyeket. Neki a pihenő idejében salátával és friss vízzel kedveskedtünk.

A gyerekek sem mentek el üres kézzel tőlünk. Az érdeklődőknek a kutyák viselkedéséről szóló szórólapunkat ajándékoztuk, melynek célja megismertetni a szülőket és a gyermekeket egyaránt a kutyával való helyes és helytelen viselkedésre. Bár a rendezvényen való részvétel elsődleges célja nem az adománygyűjtés volt, mégis nagy örömünkre szolgált, hogy a lelkes gyerekeknek és a lelkiismeretes szülőknek köszönhetően 10.700 Ft adományt is hazavihettünk magunkkal.

A nap zárásaként egyik önkéntesünk egy korosodó német juhász keverék kutyát talált a Bory-vár előtt kóborolni. A rendezvény végén a felszerelésünkkel és a saját állatainkkal együtt elvittük őt is az állatotthonba. Hála a gondos gazdiknak, a dolgozók megtalálták a chipet az állatban, ami regisztrálva is volt. Így kiderült, hogy a kutya neve Edward, 16 éves és a Fiskális úton lakik. Így a következő fuvarral Edward kutyát haza is vittük a gazdik legnagyobb örömére.