Kutyák a balett színpadán - avagy egy rendhagyó gazdikereső projekt

Kutyák a balett színpadán - avagy egy rendhagyó gazdikereső projekt.

Ostorházi Helga (OHF Stúdió) fotós, és a Székesfehérvári Balett színház táncosai segítségével készültek rendhagyó gazdkiereső fotóink.

Csodák márpedig történnek, vagyis soha ne add fel az álmaid.

Brisco, 2 éves és 9 hónapos, vizsla jellegű keverék

Dolgozóink és önkénteseink folyamatosan azon munkálkodnak, hogy minden állatunk szerető otthonra találjon, van, akinek ez könnyen megy, másoknak nehezebben.

Önkéntesünk, Varga Andrea fejében évek óta fogalmazódott a gondolat egy külföldi projekt kapcsán (Dancers & Dogs), hogy milyen szuper volna a mi bent ragadt állatainkkal is egy fotózás ahol ragyoghatnak és megmutathatják, hogy mindent csodásabbá, gyönyörűbbé tudnak varázsolni a puszta jelenlétükkel. A program alap elképzelése, hogy a balett varázslatos világa és a kutya egyszerű tömény csodája egy képen megjelenítve magával ragadja az embert, és ezáltal segítse állataink gazdára találását.

Gino, 8 éves és 9 hónapos, német juhász keverék kan

Andi a menhely nevében felkereste a Székesfehérvári Balett Színház igazgatóját, Egerházi Attilát, és Ostorházi Helgát, az OHF Stúdió fotósát, mindketten nagyon pozitívan reagáltak, azonnal a nemes ügy mellé álltak, így megindulhatott a szervezés.

Sok-sok egyeztetés után megvolt a fotózás dátuma, mely mindenkinek megfelelt. Krepsz Gyöngyi, állatotthonunk vezetője kiválasztotta a kutyákat, nem volt könnyű a feladat, hiszen sokan várnak gazdára, végül 10 kutya került be a programba. Ezt követően Andi egyeztetett az önkéntesekkel, akik a fotózásra lemozgatták a kutyákat, és végig segítettek, hogy a kutyák oldottan tudjanak a szokatlan környezetben viselkedni. Az adott kutyát legjobban ismerő önkéntes volt mindig a felvezető. Egyszerre három kutyát hoztunk ki, míg az egyik a nagytermünkben berendezett helyszínen pózolt, addig kettő kutyával játszott, mozogtak az önkéntesek. Végül 6 kutyát sikerült megfelelően fotózni, ők kerültek be a végleges anyagba. Köszönet illeti a felvezetést, lemozgatást vállaló önkénteseinket:

Tengölics Lajosné, Kati

Zrufkó Istánné, Andi

Listár Julianna

Snyehola Katalin

Ostorházi Helga régóta támogatja állatotthonunk lakóit, most is azonnal igent mondott a felkérésünkre, biztosította az OHF stúdió felszereléseit, a hátteret, és minden szükséges kelléket. Több, mint három órán keresztül készültek a fotók, és természetesen Helgára még várt a rengeteg utómunka. A képek azonban önmagukért beszélnek, nagyszerű pillanatokat örökített meg, és elkapta azokat az érzelmeket, amelyeket szerettünk volna megmutatni. Köszönjük Helgának az értékes segítséget, a nagyszerű munkát!

Bajnok, 4 éves keverék kan

A Székesfehérvári Balettszínház részéről Orbán Gábor, művészeti titkár volt a kapcsolattartó, Andi vele egyeztetett mindenben. A fotózáson a társulat két tagja, Cristina Porres Mormeneo és Fernando Gabriel Luis Luis vett részt, mindketten nagy állatbarátok, ez látszott minden mozdulatukon. A táncosok az egész napos próba után érkeztek meg hozzánk, bemelegítettek, és így vette kezdetét a jó hangulatú fotózás. Andi gondoskodott üdítőkről, ropogtatni valóról, a kutyák ellátásáról. Cristina és Fernando hamar megtalálták a hangot a kutyáinkkal, akik olyan jól viselkedtek, mintha egész életükben a balett színpadán álltak volna.

Rokkó, 6 éves és 7 hónapos keverék kan

Elárulunk egy kis titkot: amikor a program szervezésébe kezdtünk, abban reménykedtünk, hogy sikerül a kutyákat átvezetni a színen, a háttérben táncoló művészek előtt. Miért voltak kétségeink? Mert az idős, régóta gazdát kereső kutyáink bizony nem mindenkit fogadnak el, féltünk attól is, hogy majd a megvilágítás, az idegen környezet is nehezíti a fotós dolgát. A kutyák azonban mindenre rácáfoltak, nagyszerűen együttműködtek. Ehhez persze kellett az, hogy az ismerős önkéntesek ott voltak mellettük, hogy a táncosok, és Helga egyaránt kutyabarátok, akik teljes türelemmel, és kedvességgel fordultak az állatok felé. Az összehangolt munkának köszönhetően születtek meg ezek a csodálatos képek, melyekre nagyon büszkék vagyunk.

Bubi, 10,5 éves beagle keverék kan

Óriási hála és köszönet Ostorházi Helgának, a Székesfehérvári Balett Színház táncosainak, és önkénteseinknek, a tappancsosok nevében is! Csodás emberek vagytok, köszönjük a részvételt! Köszönet illeti Varga Zsolt Miklóst, Andi férjét, aki segítette Andit a szervezésben, és a fotózás alatt is. Kislányuk, Alia, alig pár hónapos, mindenki arcára mosolyt csalt, vagy éppen békésen szunyókált, amíg anyukája a kutyák érdekében sürgött-forgott.

Mindegyik itt látható kutya gazdára vár. Bízunk benne, hogy nem reménytelenül, s a képek segítségével kapnak újabb esélyt. A kutyusokat személyesen is meg lehet nézni, ismerni, állatotthonunkban, reménykedünk, hogy végre eljön értük a nagy Ő.

Lucho, 4 éves keverék kan

Ugye ti is látjátok azt a csodálatos társat és élőlényt a fotókon, aki csak jobbá teheti az életeteket? Ha így van, akkor segítsétek védenceink gazdára találását, osszátok meg a képeket, az állatok adatlapját.

ÖSSZEFOGLALÓ VIDEÓ

Kezdeményezésünk szerencsére a sajtó érdeklődését is felkeltette, így többen hírt adtak róla.

Blikk

Fehérvár Televízió Híradó 09:30 tól

Feol

Fehérvár Televízió, rövid híradó 04:28tól

Fmc.hu

Fmc.hu 2