Idős kandúr nem vén kandúr

Két idősebb cicánkat szeretnénk bemutatni, hasonló korúak, teljesen más élettörténettel, de most mindketten a menhelyen várják az álomgazdit, aki életük utolsó harmadát széppé varázsolja.

CSÖVI

APACS

Csövi az utcán élt és rettentő rossz állapotban érkezett hozzánk. A csodával határos, hogy túlélte az utca megpróbáltatásait: farkát levágta valami, gennyes, vérző seb volt a helyén, a rossz táplálkozás és az ivóvíz hiánya miatt nagyon le volt fogyva és ki volt száradva, árnyéka volt önmagának. Erős szervezete és a mi kitartásunk azonban meghozta gyümölcsét és Csövi most már jól van. A napi kétszeri etetés ellenére lassan szed magára, de még mindig vékony. Most macskaházunk egyik emblematikus figurája ez a 13,5 éves ivartalanított kandúr. A farka elvesztése sajátos járásmódot alakított ki nála. Természetét tekintve nagyon kedves, ragaszkodó, barátságos macska. Emberrel, állattal egyaránt megtalálja a hangot. Szereti, ha a macskaházba lépve rögtön észrevesszük és simogatjuk, beszélünk hozzá.

Olyan gazdát keresünk számára, aki megadja neki a kellő szeretetet és gondoskodást. Szeretnénk, ha benti cica lenne. Igényli a foglalkozást és a törődést, de szüksége van pihenésre, nyugalomra is, így kisgyerek mellé nem javasoljuk. A sok hányattatás után egy kedves, szeretet teljes otthont szeretnénk neki találni.

Apacs sorsa is rögösen indult, állatotthonunkba először 9 évvel ezelőtt érkezett, akkor 4 éves volt, az utcán találtuk. Korábbi életéről nem tudunk. Kilenc éve azonban örökbe fogadták és nagyon jó sora volt. Gazdái most kilátástalan helyzetbe kerültek és ezért kérték a segítségünket, hogy Apacs biztonságban legyen. A 13 éves ivartalanított kandúr kiváló társa lehet bármely macskabarátnak.

Nagyon bújós, ragaszkodó, barátságos kandúr ő, aki szereti, ha a figyelem középpontjában van. Kinti-benti cica volt, a macskaházban jobban szeret a kifutón tartózkodni, mint a fűtött szobában, de egy jó falatért, simogatásért mindig bejön. A többi macskával is jó barátságot ápol.

Olyan otthont keresünk neki, ami biztonságos, ahol ismét kinti-benti cicaként élhetne és ahol ugyanúgy szeretnék, mint előző gazdái. A gondoskodást, szeretetet nagyon meghálálja, nagyon vicces fejeket tud vágni, igazán megvidámítja a napjainkat.