Gyermektagozat foglalkozásai októberben

Gyermektagozatunk októberi foglalkozásain az akváriumi állatokról és a lakásban tartható emlős állatokról volt szó.  A foglalkozások négy csoportban zajlottak, azokon összesen 152 gyermek vett részt.

A Teleki-Sziget, és a Széna téri iskola két csoportja az akváriumi állatokról tanult. Arról beszélt nekik Krepsz Gyöngyi, állatotthonunk vezetője, hogyan kell úgy berendezni egy akváriumot, hogy az hosszú távon megfelelő környezetet biztosítson a benne élő állatoknak, és sok örömet szerezzen a gondozójának. A képes vetítés mellett, színes kiadványokkal mutatta be az akvárium létrehozásának fázisait, és a különböző állatokat, azok igényeit. Kiemelte, hogy ezeknek az állatoknak is ugyanolyan szükségleteik vannak, melyekről a tulajdonosnak kell gondoskodnia. Az akvárium egy kis életközösség, ha megfelelően kezeljük, akkor sokáig fennmarad. Az édesvízi és a tengeri akváriumokról egyaránt szó volt. A halak mellett a garnéla, a japán tűzhasú gőte, a mexikói axolotl tartásának feltételeit is megismerték a gyerekek. A foglalkozás végén rajzoltak és verseket írtak a tanultakról.

SZÉNA TÉRI

TELEKI-SZIGET

A Németh László általános iskolában a lakásban tartható kisemlősökről volt szó. Krepsz Gyöngyi a foglalkozásra bevitte azt a három tengerimalacot, akiket éppen azon a héten rakott ki felelőtlen gazdájuk a menhely előtti fűben. A felelősségről sok szó esett ezen a foglalkozáson is. Az állatok szükségletei minden foglalkozáson terítékre kerülnek, temészetesen mindig az adott csoportnak, fajnak megfelelően. A gyerekek megismerték az egyes emlősöket, melyek nagy része a rágcsálók közé tartozik, de szó volt a divatos vadászgörényről, és tartásának legfontosabb elemeiről is. A gyerekek megtanulták helyesen megfogni a tengerimalacokat, és megértették az ember felelősségét ezekért az állatokért.

NÉMETH LÁSZLÓ ÁIK