Egészségvédelmi napon a Táncsics iskolában

2016 november 25-én az egész délelőttött a Táncsics Mihály általános iskolában töltöttük. Négy foglalkozást tartottunk az egésszégvédelmi napon.

OSTORHÁZI HELGA KÉPEI

Helyes állattartás volt a téma, állataink helyes táplálásával a fókuszban. A foglalkozásokat Krepsz Gyöngyi zoológus, állatotthonunk vezetője tartotta, segítségére volt Dolly és Mimi.

Dolly

Mimi

Hofman Viktória, a Dog Garden trénere is segített, saját kutyájával, Csúzlival és a Gyermekekkel a kutyákért Alapítvány négylábújával, Konival. Koni egy német vizsla szuka, aki terápiás kutyának tanul.

Csúzli

Koni

Mindegyik foglalkozás játékkal kezdődött, melynek során a gyerekek eljátszották, s közben megtanulták, hogy mi a jó a kutyának-macskának, s mi az, ami nem adható nekik. Megbeszéltük ennek okát is.

A következő játék a kutya-macska-nyúl szükségleteit hasonlította össze. A gyerekek megtanulták például, hogy a nyúl számára a széna miért fontos.

Ezután jött egy rövid bemutató a kutya tanításáról, a pozitív megerősítésről. A gyerekeknek megmutattuk, hogyan kell helyesen adni a jutalomfalatot, hogyan tanítjuk az ül! vezényszót. Az órák utolsó harmadában a gyerekek a négy kutyával gyakoroltak. Előjött a pacsi, a fekszik, a gombnyomós feladat, mivel a kutyák maguktól mutatták, hogy ők nemcsak ülni tudnak.

A gyerekeknek rengeteg kérdése volt és az óra végén Viki mindig elmesélte, hogy Csúzli lábát miért kellett amputálni. Kiemelve azt, hogy Csúzli így is teljes, boldog életet él. Az óra végén minden osztályt nehezen hagytunk el, jól éreztük magunkat a nyitott, érdeklődő gyerekek között. A kutyák nagyon élvezték a sok kényeztetést, a gyerekek pedig nem tudtak elszakadni tőlük. Nagyon jó, hogy az iskola már 21 éve szervezi ezt a tematikus napot és a HEROSZ Fehérvári Állatotthona ennek a réstese lehet a kezdetektől.

HEROSZ KÉPEI