Állat- és természetvédelmi kiskövetek

A pályázat célja az volt, hogy a gyerekekhez személyes erőfeszítések, és élmények nyomán közelebb kerüljön az állat- és természetvédelem. Megértsék saját tevékenységük fontosságát, átéljék annak az örömét, hogy segíteni tudtak egy másik élőlényen vagy élőlényeken. Három témában vártuk a pályázatokat: 1. Hogyan mentettem/mentettük meg egy állat életét.
2. Mi így gondoskodunk a vadon élő kismadarakról télen
3. Széppé varázsoltuk környezetünket.
A kiírásra nyolc nagyon színvonalas és szívmelengető pályázat érkezett, mindhárom témakörben érkeztek pályázatok. Négy pályázat egyéni munka volt, négy pedig közösségi. A zsűri döntése alapján minden pályázó díjazásban és elismerésben részesült.
Díjazottaink, akik egy évre megkapták az állat- és természetvédő kiskövet címet:
Sógorka Leonetta, 4 éves óvodás, aki szüleivel kiveszi részét a madáretetésből, szemétszedésből egyaránt. Nagyon felelősség teljesen és környezettudatosan nevelik.
Gál Benedek és Kálmán Zsuzsa Kata egy-egy állat életének a megmentéséről számolt be.
Orsós Gábor régóta részt vesz az állatotthon munkájában, sokat foglalkozik az ott lakókkal. Pályázatában azt a kapcsolatot mutatta be, mely Slinkihez, a menhely egyik lakójához köti, Slinkivel hónapok óta dolgozik, megtanította pórázon sétálni és az alapvető engedelmességi feladatokra is. Munkájáról egy megható verset is írt.
Díjazottaink, akik egy évre megkapták az állat- és természetvédő kiskövet közösség címet:
Kerekerdő Óvoda Lajoskomárom: a Pillangó nagycsoport 22 tagja vett részt a pályázaton, az óvodában nagyon komoly környezeti nevelési munka zajlik.
Cifrakert Óvoda, Szabadbattyán: három család fogott össze és
Mészöly Géza Általános iskola csapata, Sárbogárd
Püspökkertvárosi Óvoda, Székesfehérvár