Adománygyűjtő hétvége az Interspar Áruházakban

Nagyszerű hétvége van mögöttünk május 15-16-án, hosszú idő után végre lehetőségünk volt kitelepülésre, a Balatoni úti és a Budai úti Interspar Áruházakban gyűjtöttünk adományokat.

 

Sok nagyszerű emberrel találkoztunk, és rengeteg adományt kaptunk. Kutyaeledelből 1332 kg, macskaeledelből 303 kg gyűlt össze, ezek mellett jutalomfalatok, macskaalom, tisztiító-fertőtlenítőszerek, kutya-macska játékok is kerültek a kosarakba.

Sokan érdeklődtek munkánk iránt, és önkénteseinknek lehetőségük volt bemutatni tevékenységünket, meg lehetett nézni a gazdára váró állatok katalógusát is. Sok olyan gazdival is találkoztunk, akik tőlünk fogadtak örökbe, jó volt hallani a volt védencekről. Köszönjük a lehetőséget, és köszönjük önkénteseink munkáját! Blanka önkéntesünk cicának öltözve hódította meg mindenki szívét, osztotta a szórólapokat, pakolta az adományokat, volt, aki kifejezetten vele szeretett volna fotót készítettni.

Az eseményen készült képeket ITT lehet megnézni, mindenkitől beleegyező nyilatkozatot kértünk a fényképek elkészítéséhez.

Mindeközben az állatotthonban sem állt meg az élet, a rengeteg adomány pakolása mellett gazdis lett Riki, Maci, Füles, Elvis, és ideiglenes gazdához került Trudy. Masni kutyát pedig visszajuttattuk eredeti gazdájához, köszönetően annak, hogy be volt chipezve. Természetesen a kutyák sétáltatása sem maradt el, volt, aki már pénteken kijött, hogy a hétvégén az áruházakban tudjon segíteni, mások pedig az egyik napot valamelyik áruházban, a másikat a menhelyen töltötték. Az önkéntesek a dolgozóknak is besegítettek, akik a napi munkájuk mellett háromszor pakolták ki az autót, és rendezték a raktárat, hogy minden adomány beférjen.

Az adománygyűjtés egy országos akció része volt, melyben több, mint 35 szervezet vett részt, és 15 tonnát meghaladó mennyiségű eledelt adományoztak a vásárlók. Köszünjük a lehetőséget a Spar Magyaroszág Kft-nek, és az akció koordinálását az Állatvédőrségnek! Ismét bebizonyosodott, hogy az emberek jók, és a segítő szándék nem veszett ki. Köszönjük mindenkinek, akinek része volt benne!

Jó volt ismét megtapasztalni, hogy mennyi jó szándékú ember van. A menhelyen élmény volt látni a sok segítőt, és örökbe fogadót.